Feyenoord-spelers op weg naar het trainingscomplex
NOS VoetbalAangepast

Nieuw trainingscomplex Feyenoord in aantocht

Vanaf het seizoen 2018/2019 traint het eerste elftal van Feyenoord op een nieuwe trainingsaccommodatie, dat gebouwd zal worden op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde laten weten in Feyenoord Magazine.

"Als je wilt presteren, heb je een topsportklimaat nodig," redeneert Gudde. "Zo’n topsportklimaat zit voor een deel in de faciliteiten. De spelers van het eerste elftal moeten op dit moment een vierbaansweg oversteken om op het trainingsveld te komen. Dan kun je niet zeggen dat onze faciliteiten op dit moment op topsportniveau zijn."

Inspiratie

Feyenoord bevindt zich momenteel in de afrondende fase van het ontwerp van het nieuwe trainingscomplex, waarvoor de Rotterdammers inspiratie hebben opgedaan bij buitenlandse topclubs als Bayern München, Manchester City, Tottenham Hotspur, Benfica en FC Porto. Bovendien is er gesproken met spelers en staf van de huidige selectie.

"In het eerste kwartaal van 2017 hopen we partijen te vinden die ons gaan helpen om het complex te realiseren," aldus projectmanager Alain Kooiman. "In het tweede kwartaal van volgend jaar kunnen we dan starten met de uitvoering."

Feyenoord krijgt op de nieuwe accommodatie de beschikking over twee velden, een kunststrook voor de warming-up en een apart keepersveld. Naast de selectie gaan ook de teams van de jeugdopleiding (Feyenoord Academy) en de amateurtak (Sportclub Feyenoord) op de nieuwe plek trainen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl