Van Persie leidt Fenerbahçe langs rivaal Galatasaray

Robin van Persie lijkt met de week beter te worden. Oranje's topscorer aller tijden (50 goals) pikte de laatste weken al geregeld zijn doelpunten mee, maar zondagavond was hij vrijwel in zijn eentje verantwoordelijk voor de 2-0 overwinning van Fenerbahçe op stadgenoot en aartsrivaal Galatasaray.

Op slag van rust gleed Van Persie met zijn rechterbeen de bal in het dak van het doel, wat tot een enorme vreugde-explosie leidde bij de Nederlander. En in de 78ste minuut besliste hij het duel uit een penalty.

Zes uit zes

In de laatste zes wedstrijden maakte Van Persie zes doelpunten. Opvallend genoeg wist hij pas in een van de negen competitieduels die hij dit seizoen speelde de negentig minuten vol te maken. Door zijn recente optredens wordt de roep om zijn terugkeer in Oranje almaar sterker, maar vooralsnog lijkt bondscoach Danny Blind geen aanstalten te maken Van Persie weer te selecteren.

• EPA
    Robin van Persie
  • EPA
  • EPA

Bij Fenerbahçe, dat zes punten achterstand heeft op koploper Besiktas, staat Dick Advocaat aan het roer. Bij Galatasaray, dat op zeven punten van de koploper staat, deden Nigel de Jong en Wesley Sneijder mee en is Jan Olde Riekerink de trainer.