Rotterdam-speler Jeroen Hertzberger

Rotterdam bezorgt hockeyers Bloemendaal eerste averij

Bloemendaal is na tien overwinningen op rij tegen het eerste puntenverlies in het hoofdklasseseizoen aangelopen. Sterker, de koploper kreeg in Rotterdam zelfs een 3-2 nederlaag te incasseren.

De thuisploeg ging furieus van start en na twee minuten had Jeroen Hertzberger de 1-0 al laten aantekenen. Binnen het kwartier wist Simon Egerton de voorsprong zelfs naar 2-0 te tillen. Bloemendaal deed wat terug via een strafcorner van Jasper Brinkman, maar nog voor de rust had Hidde Turkstra - ook uit een strafcorner - de marge weer op twee doelpunten gebracht.

Na de pauze trachtte Bloemendaal de schade te repareren, maar verder dan een treffer van Daniël Aarts kwam de ploeg niet. De koploper zag Amsterdam, dat in eigen huis met 5-1 afrekende met Almere, dichterbij komen, maar de voorsprong bedraagt nog altijd zes punten.

EC-houder versus landskampioen

Veel aandacht ging ook uit naar de confrontatie tussen Europacuphouder Kampong en landskampioen Oranje-Rood. In Utrecht zette Jelle Galema de gasten uit Eindhoven al na zeven minuten op voorsprong.

Kort na rust slaagde Kampong er echter dankzij strafcorners in het tij te keren. Eerst had Sander de Wijn succes en in de 45ste minuut sloeg Martijn Havenga toe. Bij die 2-1 bleef het.

Havenga helpt Kampong aan de zege tegen Oranje-Rood

Deksel op de neus

Hekkensluiter Qui Vive was hard op weg om het puntentotaal te verdubbelen tot zes, maar kreeg in de slotfase van het duel met HGC alsnog de deksel op de neus. Na de doelpuntloze eerste helft leek het pleit na goals van Erik Otto en Mark Weber in het voordeel van de hoofdklassedebutant beslecht te worden, maar de thuisploeg kwam bedrogen uit.

HGC zette de achtervolging in en kwam via Tristan Algera uit een strafcorner in de vijftigste minuut al dichterbij. Het slotoffensief leidde vervolgens tot treffers van Joaquin Menini (strafcorner) in de 68ste en Steijn van Heijningen in de 70ste minuut: 2-3.

Pinoké loopt uit

In plaats van dat Qui Vive, dat nog altijd op zijn eerste zege in de hoofdklasse wacht, de laatste plaats kon verlaten, liep de achterstand op de concurrentie juist op. Pinoké, na tien speelronden voorlaatste, verschalkte HC Tilburg.

Het winnende doelpunt van de Amstelveners kwam in de laatste minuut van de stick van Thijn Knetemann, die de score in de eerste helft - eveneens uit een strafcorner - ook al had geopend: 2-3.

Uitslagen speelronde 11 hoofdklasse hockey (mannen)