Joost Luiten
NOS SportAangepast

Fitzpatrick en Stenson mogen juichen in Dubai, Luiten dertiende

Joost Luiten is dertiende geworden op het World Tour Championship. Matthew Fitzpatrick won het slottoernooi van de Europese Tour met een totaal van -17. Hij stelde de zege veilig met een mooie birdieputt van anderhalve meter op de laatste hole. Daardoor blerf hij Tyrrell Hatton een slag voor.

Luiten hoopte in Dubai een plaats in de top-50 van de wereldranglijst veilig te stellen, zodat hij volgend jaar sowieso aan alle grote toernooien mee mag doen. Daarvoor moest hij bij de beste drie eindigen, maar dat zat er op de slotdag niet in.

De Nederlander, die halverwege nog vierde stond, kwam tot op twee slagen van de topdrie, maar verloor toch weer terrein. Zeven birdies en twee bogeys leverden hem een ronde van -5 en een totaal van -11 op.

Luiten verdiende met zijn klassering in Dubai 114.000 euro en in het eindklassement van de Europese Tour landde hij op de vijftiende plaats met een totaal prijzengeld van bijna 1,6 miljoen euro. De Nederlander eindigde afgelopen jaar in negen toernooien in de toptien, met als uitschieter zijn overwinning op het KLM Open.

Matthew Fitzpatrick

Stenson bekroond

Henrik Stenson werd achtste en eindigde daarmee als eerste op de Europese Order of Merit. Het is na 2013 de tweede keer dat de 40-jarige Zweed op de geldlijst als beste golfer op de Europese Tour wordt gekroond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl