Syrische vrijwilligers voeren een lijkzak af in Oost-Aleppo
NOS Nieuws

School beschoten in West-Aleppo

Een bombardement op een school in het westen van Aleppo heeft aan zeker zeven kinderen het leven gekost. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vuurden rebellen granaten op de school af. De Syrische staatstelevisie zegt dat er tien doden zijn.

West-Aleppo is in handen van regeringstroepen, in het oosten van de stad zijn de rebellen de baas.

Sinds dinsdag zijn volgens verschillende bronnen honderden doden gevallen in de hele stad, bij de zwaarste bombardementen van de afgelopen zes jaar.

Vatbom

Uit Oost-Aleppo werd vanochtend een aanval met een vatbom gemeld, waarbij zes leden van een gezin om het leven kwamen. Volgens rebellen was het vat gevuld met gifgas, maar het Observatorium kan dat niet bevestigen. Het Syrische leger ontkent dat het dergelijke wapens inzet. De VN veroordeelt het gebruik van die bommen.

Het Syrische leger probeert met Russische steun het verzet van de rebellen in het oosten van de stad te breken. Na een bestand dat van eind september tot eind oktober duurde, werden de bombardementen dinsdag hervat.

VN-gezant De Mistura is in Damascus voor overleg met de Syrische regering. Bovenaan de agenda staat de situatie in Aleppo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl