NOS SchaatsenAangepast

Ook in Nagano is Kodaira oppermachtig

  • Getty Images
    Nao Kodaira wint ook in Nagano de 500 meter
  • NOS
    Het podium bij de vrouwen: Lee, Kodaira en Yu

Nao Kodaira blijft ongeslagen op de 500 meter. De Japanse rijdster won ook op haar thuisbaan in Nagano de kortste sprintafstand en heeft nu in de wereldbeker de maximale score behaald.

Met 37,75 was Kodaira flink sneller dan de Zuid-Koreaanse olympisch kampioene Lee Sang-hwa, die tweede werd in 37,93. Yu Jing zorgde ervoor dat het podium volledig Aziatisch was. De Chinese voltooide haar rit in 37,97.

Nederlandse vrouwen onzichtbaar

Door de matige prestaties van vorige week in Harbin stonden er maar twee Nederlandse vrouwen aan de start in de A-groep. Anice Das stelde teleur met een zeventiende plaats (39,03) en Marrit Leenstra moest het doen met de veertiende tijd (38,69).

Das degradeert nu naar de B-groep en Floor van den Brandt en Bo van der Werff, die respectievelijk eerste en tweede werden in de B-groep, mogen bij de volgende 500 meter in Astana weer starten in de A-groep.

Wereldbekerstand

Kodaira won vorige week de eerste twee 500 meters. In Nagano wordt er maar één verreden. Kodaira heeft zodoende na drie wedstrijden 300 punten verzameld. Lee volgt op gepaste afstand met 205 punten. Maki Tsjuji, landgenote van Kodaira, staat op de derde plaats met 200 punten.

  • NOS
    Uitslag 500 meter vrouwen Nagano
  • NOS
    Wereldbekerstand 500 meter vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl