Matchwinner Tom van Weert van FC Groningen

Robben ziet Groningen verdiend winnen van ADO

FC Groningen heeft in eigen huis een kleine, maar verdiende zege geboekt op een matig acterend ADO Den Haag. Onder toeziend oog van kind van de club Arjen Robben werd het 2-1.

Hans Hateboer schoot na tien minuten via een Haags been binnen en vierde zijn eerste doelpunt in de reguliere competitie. Daar had hij welgeteld 81 duels voor nodig. Zijn ploeggenoten Tom Van Weert en Etienne Reijnen hadden de score moeten opvoeren, maar vonden telkens keeper Ernestas Setkus op hun weg.

Dat ADO voor rust nog langszij kwam, was niet verdiend, al was het wreefschot van Édouard Duplan prachtig.

Édouard Duplan na zijn doelpunt tegen FC Groningen
  • NOS
    Arjen Robben (rechtsboven) op de tribune bij FC Groningen

De bezoekers uit Den Haag begonnen nog wel fel aan het vervolg, al had Groningen het goeddeels voor het zeggen in de tweede helft. Na de 2-1 van Van Weert, na een listig passje van Reijnen, bleek ADO niet in staat het Groningen ook maar enigszins lastig te maken.

De Groningse zege betekent pas de derde dit seizoen. De ploeg van Ernest Faber haakt aan bij de middenmoot en staat op een voorlopige dertiende plaats. Voor ADO is het alweer de zevende nederlaag. Het elftal van Zeljko Petrovic begon het seizoen fantastisch, maar staat inmiddels elfde.