De politie bij de villa van Van der Most in Gorssel
NOS NieuwsAangepast

Verdachte aangehouden bij villa ondernemer Van der Most

Bij de kapitale villa van ondernemer Hennie van der Most in Gorssel is een verdachte aangehouden voor poging tot inbraak. Er wordt in de omgeving nog gezocht naar een tweede verdachte.

Bij de zoektocht is een helikopter ingezet. Het terrein van de villa beslaat enkele hectares en ligt naast een provinciale weg. Een woordvoerder van de politie wil slechts kwijt dat er meerdere eenheden naar een woning in Gorssel zijn gegaan na een melding van een poging tot inbraak.

Van der Most zegt in een telefonische reactie dat de familie rond de tafel zat, toen de lampen buiten aansprongen omdat er mensen rond het huis liepen. Vervolgens zagen ze twee mensen lopen met iets in hun handen, waarschijnlijk een koevoet. Daarop heeft hij direct de politie ingeschakeld.

Zoektocht in Gorssel naar inbreker bij ondernemer Van der Most

Volgens de ondernemer is het al de vierde keer dat wordt geprobeerd om bij hem in te breken. "Je wordt er een beetje flauw van", zegt hij. "De politie zoekt het terrein af om te kijken of hij zich ergens verstopt heeft."

Van der Most is een bekende ondernemer, die veelal oude bedrijfspanden opkoopt en verandert in horecagelegenheden. Ook trad hij op als bedrijvendokter in het MAX-programma Operatie Van der Most. Hij is daarnaast bekend van het bungalowpark in Oranje, waarvan hij de huisjes aan het COA verhuurde voor vluchtelingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl