Samuel Armenteros viert een van zijn twee treffers

Fraaie goals Armenteros helpen Heracles aan winst op Eagles

Heracles Almelo heeft met de nodige moeite zijn derde zege van het seizoen geboekt. In het eigen Polman Stadion kwam de ploeg van coach John Stegeman op achterstand tegen Go Ahead Eagles, maar Samuel Armenteros boog die achterstand met twee goals om in de zege: 2-1.

In de wat gezapige eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit, maar dat leidde niet tot kansen. Go Ahead loerde op de counter en uit de eerste de beste tegenaanval was het gelijk raak. Jarchinio Antonia schoof de bal langs Bram Castro, na een mooie pass van Joey Groenbast. Brahim Darri schoot daarna een vrije trap hard op de lat.

Brahim Darri kan het amper geloven, achter hem vieren de spelers van Go Ahead Eagles feest na de 1-0

Na rust leek Heracles ook niet door te kunnen drukken, maar toch kwam de ploeg op 1-1. Vincent Vermeij zette goed door, waarna de bal met een stuitje voor de voeten van Samuel Armenteros terechtkwam. De Zweedse spits volleerde de bal bijna achteloos over Theo Zwarthoed in het doel.

De Kogel mist, Armenteros niet

Na die 1-1, in de 68ste minuut, drong Heracles het meeste aan op de winnende. Armenteros en Vermeij kregen de beste kansen, maar in een scrimmage zat er steeds een Deventer been tussen, waardoor hun schotjes het doel niet haalden. Aan de andere kant had Leon de Kogel de 2-1 voor Go Ahead voor het intikken, maar hij schoot over.

Het leek bij 1-1 te blijven, maar vlak voor tijd bezorgde Armenteros de Heraclieden alsnog de zege. Hij liep simpel om Xandro Schenk heen en klopte Zwarthoed in de lange hoek. Met nog een paar minuten te gaan was de zege wel in de tas, al kreeg Randy Wolters nog een dot van een kans op de 2-2. Hij schoot echter te wild over.