Heerenveen viert de gelijkmaker van Henk Veerman (m)

Invaller Veerman bezorgt Heerenveen punt

Henk Veerman heeft zijn reputatie als supersub hooggehouden tegen Vitesse. De aanvaller kwam in de 78ste minuut als invaller in de ploeg bij sc Heerenveen en maakte zes minuten later de gelijkmaker: 1-1.

Heerenveen moest het in eigen huis stellen zonder de bij Oranje aan zijn kuit geblesseerd geraakte Stijn Schaars. De eerste helft was ronduit matig met één kans voor Vitesse (schot Marvelous Nakamba, redding doelman Erwin Mulder) en een paar afstandsschoten van Younes Namli en Sam Larsson namens de nummer vier in de stand.

Lewis Baker (r) viert zijn goal met Adnane Tighadouini (l)
  • ANP Pro Shots
    Duel tussen Stefano Marzo (l) en Nathan (r)
    Henk Veerman komt in het veld voor Reza Ghoochannejhad
    Henk Veerman (l) in duel met Guram Kashia (r)
    Vitesse-aanvoerder Guram Kashia baalt van het 1-1 gelijkspel

De tweede helft was vermakelijker, mede dankzij de prachtige goal waarmee Lewis Baker de Arnhemmers in de 72ste minuut op 1-0 zette. De Engelsman nam een pass van Kelvin Leerdam met zijn borst mee en verraste Mulder met een bekeken boogbal.

Veerman bracht vlak voor tijd redding voor Heerenveen. De invaller nam een pass van Larsson meteen mee en zorgde met een schot door de benen van Eloy Room voor de 1-1.

Diep in blessuretijd was Heerenveen zelfs nog dicht bij de overwinning. Stefano Marzo raakte eerste de lat en daarna ook nog de paal. Direct daarna floot scheidsrechter Ed Janssen af.