Henk Grol wint de Europese titel in Bakoe
NOS SportAangepast

Na enige twijfel gaat Grol toch door met judo

Judoka Henk Grol keert in april terug op de tatami. De Groninger maakt dan op de EK in Polen na een afwezigheid van ruim zeven maanden zijn rentree.

Grol strandde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de kwartfinales en twijfelde daarna of hij nog door zou gaan. "Ik wil het nog een kans geven. Wim Ruska en Anton Geesink waren ook pas na hun dertigste op hun best", verklaart de 31-jarige Grol in De Telegraaf.

De drievoudig Europees kampioen liet zich onlangs aan een schouder opereren. "Het is alsof ik een nieuwe schouder heb. De verplichte rust na de operatie in augustus heeft me erg goed gedaan", aldus Grol.

Teleurstelling te boven

Dat Grol zijn carrière voortzet was niet vanzelfsprekend. Na zijn verloren partij in de derde ronde bij de Olympische Spelen was Grol nog duidelijk ver zijn toekomst. "Het is gewoon klaar. De olympische droom is over. Ik judo niet in Tokio", verklaarde de teleurgestelde judoka destijds.

"De droom die ik had is weg. Ik heb hier mijn hele leven aan gegeven. De afgelopen vijftien jaar heb ik hier dag en nacht voor geleefd. En dat ga ik ook nooit meer doen. Fysiek en geestelijk ben ik kapot. Mijn lichaam wil ook niet meer, het is gewoon klaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl