Kjeld Nuis is dit seizoen de beste op de 1.000 meter
NOS SchaatsenAangepast

Nuis: vaderschap heeft mij mentaal gesterkt

Kjeld Nuis voelt zich sterk. Heel sterk. Net als vorige week in Harbin won Nuis ook in Nagano de 1.000 meter. Fysiek is hij in orde, maar mentaal is hij sterker dan ooit. "Het zelfvertrouwen is er. Een echte papa", zo zegt hijzelf.

Nuis werd afgelopen zomer vader van een zoon. En sindsdien lijkt alles te lukken. Nuis beaamt dat hij volwassener is geworden. In het verleden verloor de Leidenaar namelijk nog weleens wedstrijden omdat hij in zijn hoofd te veel met randzaken bezig was. Zo wist hij zich nog nooit te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op het beslissende moment was hij niet goed genoeg.

"Ik kan nu sneller relativeren. Het is een knop die je omzet. Eerder raakte ik weleens in paniek, maar dat gebeurt niet meer. Mentaal heeft het vaderschap mij gesterkt. Op zo'n wedstrijddag trek ik mij even terug en ga ik filmpjes van hem zitten kijken. Even tot mezelf komen en naar dat ventje kijken."

Hoewel Kai Verbij een heel goede tijd had neergezet, haalde Nuis zijn schouders op voordat hij aan zijn race begon. "Ik dacht: lukt wel. Ik voelde vanmorgen bij het inrijden al dat het ijs snel was. Ik had een paar foutjes nog, maar dat had meer met gretigheid te maken. Lekker dat ik 'm weer win."

Maar Nuis kondigt een nog betere Nuis aan. ​"Dit is nog niet mijn kunnen. Ik kan nog beter. Absoluut", benadrukt hij.

WB Nagano: 1.000 meter (m)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl