NOS Nieuws

Trump betaalt 25 miljoen dollar en schikt slepende rechtszaken

De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump schikt een aantal rechtszaken over de Trump-universiteit die hem al jaren achtervolgen. Trump betaalt 25 miljoen dollar aan oud-studenten die zeggen dat ze zijn misleid.

Het is uniek dat Trump deze zaken schikt, dat is tegen zijn principes. Tijdens zijn campagne hield hij nog bij hoog en bij laag vol dat hij niets verkeerd had gedaan en dat hij de rechtszaken zou winnen. Het Trump-transitieteam zegt nu dat Trump de zaken schikt omdat hij geen tijd meer heeft om zich in de rechtbank te verdedigen.

De zaak draait om de Trump University, waar studenten tegen forse betaling de kneepjes van het onroerend goed-vak konden leren door leraren die Trump zelf had uitgezocht. Dat was althans de belofte, maar volgens de klagers was daar geen sprake van en betaalden deelnemers tot 35.000 dollar voor iets dat ze niet kregen.

De zaak bracht Trump tijdens de presidentscampagne in verlegenheid toen hij beweerde dat de rechter ​bevooroordeeld was en op moest stappen. Rechter Curiel is de zoon van Mexicaanse immigranten. Trump wil een muur bouwen tussen Mexico en de Verenigde Staten en die door de Mexicanen laten betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl