Werkplein Ability verstuurde ruim 1700 jaaropgaven van anderen naar één cliënt
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Vrouw ontvangt jaaropgaven van ruim 1700 andere klanten sociale dienst

De jaaropgaven van 1712 cliënten van enkele Groningse sociale diensten zijn per ongeluk aan een andere cliënt toegestuurd.

Dat blijkt uit een brief die Werkplein Ability heeft verstuurd aan de mensen die via het samenwerkingsverband worden geholpen bij hun terugkeer op de arbeidsmarkt.

Identiteitsfraude

Op de jaaropgaven staan de geboortedatum, het BSN-nummer en het huisadres. Met deze combinatie van gegevens kunnen kwaadwillenden identiteitsfraude plegen.

Volgens manager Ernst Ottens van Werkplein heeft de ontvangster meteen gebeld dat ze een verkeerde mail had gekregen. Ze meldde dat ze de gegevens niet heeft ingezien en verwijderd. "Daarop vertrouwen wij." Daarom denkt hij dat de fout geen ernstige gevolgen heeft.

2014 en 2015

De vrouw vroeg Werkplein om haar oude jaaropgaven van 2015 en 2014, maar kreeg die van honderden anderen toegestuurd. Die van haar zat daar overigens niet tussen, schrijft RTV Noord.

Werkplein Ability - dat werkt voor Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond - heeft de gemeenten geïnformeerd. Ook de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens zijn ingelicht.

Advertentie via Ster.nl