NOS SportAangepast

Murray stelt niet teleur en schakelt Wawrinka uit

Andy Murray heeft ook zijn derde duel op de ATP World Tour Finals gewonnen en zich daarmee overtuigend geplaatst voor de halve finales. De Schotse nummer een van de wereld rekende in de Londense O2 Arena af met de onrustige Stan Wawrinka: 6-4, 6-2.

Murray houdt Wawrinka uit halve finales World Tour Finals

De Zwitser, dit jaar winnaar van de US Open, had een overwinning nodig om in het toernooi te blijven. Hij startte ook uitstekend, maar Murray vond overal een antwoord op.

Een matige opslaggame van Wawrinka op 3-3 was voor de Brit genoeg voor de setwinst. Wawrinka bleef aanvalsballen slaan, maar Murray was met zijn snelheid succesvoller op de counter.

Frustraties

De Zwitser kreeg twee keer de kans om te breken en zodoende aan te haken, maar het was het steeds nét niet. De gemiste kansen zorgden voor een hoop frustratie en een kapot racket bij Wawrinka.

Murray ging in de tweede set onverstoord verder met zijn solide tennis en stoomde makkelijk door naar de winst. Door de uitslag is Kei Nishikori ook verzekerd van de halve eindstrijd van het eindejaarstoernooi. De Japanner speelt vanavond nog tegen Marin Cilic.

Kei Nishikori was na de nederlaag van Wawrinka al zeker van een plaats in de halve finales, dus deed de uitkomst van zijn partij tegen de Kroaat Marin Cilic eigenlijk niet meer ter zake. Toch deden de al uitgeschakelde Cilic en Nishikori vrijdagavond hun best het publiek te vermaken.

In hun 13de onderlinge duel (7 zeges Nishikori) was de eerste slag voor de Japanner. Cilic kwam echter knap terug, vooral dankzij zijn uitstekende service (16 aces), en profiteerde ook van Nishikori's matige tweede opslag.

Cilic won met 3-6, 6-2, 6-3 en vierde na vijf nederlagen zijn eerste zege in de World Tour Finals. Door de zege klom hij naar de zesde plaats in de ATP-ranking.

Stand John McEnroe-groep

Speler Punten
1. Andy Murray (GB) 3-6 (6-1)
2. Kei Nishikori (Jap) 3-2 (5-5)
3. Stan Wawrinka (Zwi) 3-2 (2-4)
4. Marin Cilic (Kro) 3-2 (2-5)

Groepswinnaar Murray treft in de halve finales de Canadees Milos Raonic, die in de andere groep als tweede eindigde. Novak Djokovic neemt het op tegen Nishikori.

Eindstand Ivan Lendl-groep

Speler Punten
1. Novak Djokovic (Ser) 3-6 (6-1)
2. Milos Raonic (Can) 3-4 (4-2)
3. Dominic Thiem (Oos) 3-2 (3-5)
4. Gaël Monfils (Fra)/David Goffin (Bel) 3-0 (1-6)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl