Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun nieuwe premies publiceren.
NOS NieuwsAangepast

Ook flinke stijging zorgpremie bij Zilveren Kruis

Zilveren Kruis verhoogt de zorgpremie van haar meest gekozen basisverzekering komend jaar met 8 euro per maand. In 2017 zal de premie van zo'n basisverzekering 117,45 euro per maand bedragen, een stijging van 7,3 procent.

Eerder al presenteerden andere grote verzekeringsmaatschappijen de stijging van hun zorgpremies. De verhoging van alle premies is aanzienlijk forser dan waar minister Schippers van Volksgezondheid in september op rekende. Zij ging uit van een gemiddelde premiestijging van 3,50 euro.

Zilveren Kruis is onderdeel van verzekeraar Achmea. De premie van de Basis Plus Module, die dekking biedt voor onverwachte hoge zorgkosten, daalt komend jaar naar 2,95 euro per maand. Alle andere aanvullende verzekeringen van de verzekeraar stijgen gemiddeld 4 procent.

De premies hoefden volgens Zilveren Kruis iets minder verhoogd te worden door het inzetten van reserves. De stijging is lager dan die van de concurrenten CZ (7,5 procent) en DSW (9,4 procent).

Morgen is de laatste dag waarop zorgverzekeraars hun zorgpremiestijgingen voor het komende jaar bekend mogen maken. Van de grotere verzekeringsmaatschappijen moet alleen VGZ haar premies nog publiceren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl