NOS NieuwsAangepast

Varen, handtekening zetten en meekijken: koning bezoekt marineschip

"Of u even een handtekening wil zetten bij deze foto van uw vrouw, de koningin, en uzelf", zal vanmiddag de vraag zijn geweest op het marineschip Zr.Ms. De Ruyter. Koning Willem-Alexander bracht een werkbezoek aan het schip dat sinds drie maanden mensensmokkel in kaart brengt op de Egeïsche Zee.

Tijdens het bezoek werd de koning bijgepraat over de inzet van het schip en vertelde het personeel over hun ervaringen. Ook werd er gedemonstreerd hoe het schip kleine vaartuigen waarneemt en welke actie het personeel dan onderneemt.

  • Rijksvoorlichtingsdienst
  • Rijksvoorlichtingsdienst
  • Rijksvoorlichtingsdienst

De vergaarde informatie van het schip wordt gedeeld met de kustwachten van Griekenland en Turkije en met Frontex. Frontex is het Europese agentschap dat de buitengrenzen bewaakt. Het marineschip opereert in NAVO-verband.

Volle agenda

Morgen heeft de koning ook een drukke dag: dan ontvangt hij onder meer Guido Raimondi, de president van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, in Den Haag. Volgende week blijft hij in Nederland. Op 22 november brengt hij een bezoek aan het COC in Amsterdam. Aanleiding is het zeventigjarig bestaan van de belangenorganisatie van lesbiennes, homoseksuelen, transgenders en biseksuelen (LHBT's).

Die dag opent hij ook het Joint Inspection Center (JIC) op luchthaven Schiphol.

De 23ste woont hij de vijfde editie bij van 'NL4Talents’, een evenement met internationale studenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl