NOS SportAangepast

Mentor McEnroe stuwt Raonic naar grote hoogten

Milos Raonic staat voor het eerst in zijn loopbaan in de halve eindstrijd van de World Tour Finals. Onder toeziend oog van zijn mentor John McEnroe won de Canadees het beslissende groepsduel met Dominic Thiem: 7-6 (5), 6-3.

Milos Raonic balt zijn vuist in het duel met Dominic Thiem

Raonic en McEnroe werkten eerder in het grasseizoen succesvol samen toen de Canadees de finale op Wimbledon haalde. De Amerikaan is momenteel niet in dienst van Raonic, maar is niet te beroerd hem af en toe van adviezen te voorzien. Zo ook in Londen.

Impuls

Donderdag verscheen McEnroe ineens aan de zijde van Raonic op de trainingsbaan en die impuls bleek de Canadees naar grote hoogten te stuwen in de wedstrijd tegen Thiem.

De ontketende Raonic sloeg in de tiebreak drie aces, waaronder een op zijn eerste setpoint, en greep zijn opponent ook daarna direct bij de keel. Met agressief tennis brak hij Thiem in de openingsgame, waarmee de partij direct was gespeeld omdat Raonic op eigen service oppermachtig bleef (14 aces).

Djokovic speelt met invaller Goffin

Novak Djokovic raakt eveneens steeds beter op stoom. De Serviër won ook zijn derde en laatste groepsduel en deed dat ten koste van invaller David Goffin: 6-1, 6-2.

Djokovic maakt gehakt van debuterende Goffin

Titelhouder Djokovic was al zeker van een plaats bij de laatste vier. Hoewel de Serviër matig begon aan de wedstrijd - hij opende met twee dubbele fouten - was hij toch heer en meester tegen Goffin, die als eerste Belg zijn opwachting op het eindejaarstoernooi maakte.

Lucratieve invalbeurt

Overigens vindt Goffin het vermoedelijk niet vervelend dat hij op het laatste moment mocht opdraven als vervanger van de geblesseerde Gaël Monfils. Hij ontving daarvoor namelijk 168.000 euro, wat neerkomt op 56.000 euro per gewonnen game.

Djokovic boekte zijn dertigste zege op het eindejaarstoernooi. Alleen Roger Federer (52), Ivan Lendl (39), Boris Becker (36) en Pete Sampras (35) boekten meer overwinningen.

Eindstand Ivan Lendl

Speler Punten
1. Novak Djokovic 3-6 (6-1)
2. Milos Raonic 3-4 (4-2)
3. Dominic Thiem 3-2 (3-5)
4. Gaël Monfils/David Goffin 3-0 (1-6)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl