De 'Sky Blue Diamond'
NOS NieuwsAangepast

Londense juwelier koopt roze diamant voor 19,5 miljoen euro

Op een veiling van diamanten in Genève heeft een roze edelsteen het meeste geld opgebracht. Bij veilinghuis Sotheby's ging de diamant van 17,07 karaat voor 19,5 miljoen euro onder de hamer. Verwacht werd dat een andere edelsteen, de 'Sky Blue Diamond', juist voor meer geld zou worden verkocht.

Het veilinghuis had de verkoopwaarde van die diamant vanwege de zeldzame kleur geschat op 25 miljoen euro. De blauwe edelsteen ging uiteindelijk voor 15,9 miljoen euro de deur uit.

De roze diamant, die is ingelegd in een ring, bracht juist enkele miljoenen meer op dan verwacht. Volgens Sotheby's had de edelsteen ongeveer 14 miljoen euro moeten kosten. Een juwelier uit Londen besloot meer geld neer te leggen.

Kroonjuwelen

Een diamanten ketting met Russische kroonjuwelen werd uiteindelijk helemaal niet verkocht. Het sieraad zou van tsarina Catharina de Grote zijn geweest, die Russisch vorstin was tussen 1729 en 1796. Het bedrag dat werd geboden voor de ketting bleef steken op ruim 2 miljoen euro en daarvoor wilde de verkoper het sieraad niet kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl