Afgelopen donderdag bracht Trump een bezoek aan Obama in het Witte Huis
NOS NieuwsAangepast

Trump: ik sprak al met tientallen wereldleiders

De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump heeft al met tientallen wereldleiders gesproken sinds zijn overwinning vorige week op Hillary Clinton. Het Trump-team publiceerde een lijst met 29 namen van presidenten, premiers, koningen en sjeiks.

Premier Rutte staat niet op de lijst. Een woordvoerder van Trump zei desgevraagd dat hij wel degelijk maandag met Rutte heeft getelefoneerd en dat dat morgen bekend wordt gemaakt, samen met nog andere namen van wereldleiders. Waarom Rutte niet op de eerste lijst staat is niet duidelijk.

Bondgenoten

Trump kwam met de lijst nadat The New York Times een verhaal had gepubliceerd waarin stond dat Trump slecht bereikbaar was. Sommige bondgenoten zouden in arren moede het algemene nummer van de Trump Tower hebben gebeld in de hoop dat ze de nieuwe Amerikaanse president aan de telefoon kregen.

Onder de leiders die Trump heeft gesproken zijn onder anderen bondskanselier Merkel, president Hollande, premier May en de premiers van Denemarken en Ierland. Ook sprak hij met president Poetin, VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en de leiders van een aantal Arabische landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl