NOS SportAangepast

Mopperende Murray in marathonpartij langs Nishikori

Andy Murray heeft bij de ATP World Tour Finals in Londen met 6-7 (9), 6-4, 6-4 gewonnen van Kei Nishikori. Met zijn 21ste zege op rij zette de nummer één van de wereld, die liefst drie uur en twintig minuten nodig had, een flinke stap op weg naar de halve finales.

Murray heeft 3 uur en 20 minuten nodig tegen Nishikori

Nishikori en Murray, die voor het eerst sinds de finale van Roland Garros weer tegen een speler uit de mondiale topvijf aantrad, maakten er een mooi gevecht van.

De Japanner miste in de eerste set drie breekkansen, verspeelde op 6-3 in de tiebreak drie setpunten (waaronder een zeer makkelijke backhandvolley), maar sloeg daarna op zijn vijfde setpunt wel toe.

Voorsprong weggeven

De constant mopperende Murray, die zelf in de tiebreak twee setpunten gemist had, begon goed aan de tweede set en liep snel uit naar 4-2. Nishikori brak terug, maar leverde op 4-4 opnieuw zijn service in.

Kei Nishikori overdenkt zijn duel met Andy Murray tijdens een baanwissel

Murray, die in de rally's vaak de mindere was maar over een betere service beschikte, pakte met veel moeite de set en profiteerde daarna van de steeds groter wordende foutenlast van de Japanner, die Murray in september nog op de US Open had verslagen.

Wawrinka schakelt Cilic uit

Omdat Stan Wawrinka daarna met 7-6 (3), 7-6 (3) van Marin Cilic won, is Murray nog niet zeker van de laatste vier.

Wawrinka en Cilic schotelden de fans een saaie partij voor, met amper lange rally's. Wawrinka maakte in de tweede set een break achterstand ongedaan en was net als in de eerste set superieur in de tiebreak.

Groep John McEnroe

SpelerPunten
1. Andy Murray (GB)2-4 (4-1)
2.Kei Nishikori (Jap)2-2 (3-2)
3.Stan Wawrinka (Zwi)2-2 (2-2)
4.Marin Cilic (Kro)2-0 (0-4)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl