De vijf hockey-internationals die actief zullen zijn in India
NOS SportAangepast

Vijf internationals naar lucratieve Hockey India League

Vijf Nederlandse hockeyinternationals zijn komende winter actief in de lucratieve Hockey India League (HIL). Dat is een competitie in India waarin buitenlandse spelers en Indiase hockeyers verdeeld over zes teams wedstrijden tegen elkaar afwerken. Vanmorgen mochten de clubs tijdens een veiling bieden op de diverse spelers.

De Nederlanders die bij die veiling werden gekozen zijn Robert van der Horst, Sander Baart, Seve van Ass, Sander de Wijn en Billy Bakker. Ook oud-international Wouter Jolie gaat naar India. De aanvoerder van Bloemendaal had al een doorlopend contract met de Jaypee Punjab Warriors en hoefde dus niet opnieuw geveild te worden.

Van der Horst bestbetaald

De Duitse international Christopher Ruhr was de buitenlandse speler voor wie vanochtend het meest betaald werd. Ruhr tekent een contract voor 75.000 dollar (70.000 euro) bij de Ranchi Rays. Bestbetaalde Indiase nieuwkomer is Gurbaj Singh. Voor hem werd 99.000 dollar (92.500 euro) neergelegd.

Robert van der Horst is de duurste Nederlandse speler op de lijst. Hij verdient deze winter 43.000 dollar (40.000 euro) als middenvelder van de Warriors.

Wie gaat wat verdienen?

  • ANP / NOS
    Robert van der Horst gaat 43.000 dollar verdienen
  • ANP / NOS
    Seve van Ass gaat 39.000 dollar verdienen
  • ANP / NOS
    Sander Baart gaat 35.000 dollar verdienen
  • ANP / NOS
    Billy Bakker gaat 31.000 dollar verdienen
  • ANP / NOS
    Sander de Wijn gaat 20.000 dollar verdienen

De Hockey India League wordt gespeeld in de winterstop van de Nederlandse competitie. Maar voor veel Nederlandse clubs is het finaleweekend een punt van zorg. Dat valt samen met het eerste competitieweekend op 26 februari.

Oranje Rood en Rotterdam - die dan tegen elkaar spelen - hebben aan de Nederlandse bond gevraagd om hun wedstrijd te verplaatsen. Ze zijn bang dat ze te veel spelers moeten missen.

Stockmann niet

De doelman van Oranje, Jaap Stockmann, werd niet gekozen door een van de Indiase clubs. Stockmann was tijdens het eerste seizoen van de HIL een van de bestbetaalde spelers. Hij zag in 2012 vanuit zijn huiskamer in Amsterdam hoe hij bij de veiling 68.000 dollar opbracht.

Maar dit jaar werd Stockmann niet geveild. Er was bij geen van de zes clubs plek voor een keeper. Stockmann mag samen met de andere niet-gekozen spelers nog hopen op een afzegging of blessure. Dan gaat hij misschien alsnog naar India.

Archief: Stockmann levert 68.000 dollar op

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl