Ivanka Trump met armband
NOS NieuwsAangepast

Ophef over reclame voor armband Ivanka Trump

Ivanka Trump is in opspraak geraakt doordat haar bedrijf reclame heeft gemaakt voor een armband die ze zondag droeg, toen ze met haar vader op de televisie werd geïnterviewd. De 35-jarige dochter van aankomend president Trump heeft een eigen sieradenlijn. Haar bedrijf stuurde een e-mail naar journalisten waarin de aandacht werd gevestigd op Trumps 'favoriete', 10.800 dollar kostende armband, die ze droeg bij het tv-interview.

De e-mail leidde tot ophef. Journalisten vonden dat het bedrijf van Ivanka Trump misbruik maakte van haar televisieoptreden om reclame te maken. Het bedrijf is inmiddels met een excuus gekomen. Het zegt dat de e-mail was verstuurd door een goed bedoelende, overijverige medewerker.

De Trumps bezitten diverse bedrijven. In de VS wordt gediscussieerd over de gevaren van belangenverstrengeling die dat met zich mee kan brengen. Donald Trumps bedrijven komen geheel onder leiding van zijn kinderen te staan op het moment dat hij president wordt, maar enkele van die kinderen zijn ook lid van het team dat de machtsoverdracht voorbereidt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl