Angela Merkel
NOS Nieuws

CDU-politicus op CNN: Merkel gaat voor vierde termijn

Angela Merkel gaat volgend jaar voor een vierde termijn als bondskanselier, althans, dat is de vaste overtuiging van CDU-parlementslid Norbert Röttgen. In een interview met CNN zei hij tot twee maal toe dat Merkel, die elf jaar de leiding heeft in Duitsland, volgend jaar bij de Bondsdagverkiezingen opnieuw de lijst aanvoert voor de CDU.

Röttgen is voorzitter van de buitenlandcommissie van de Bondsdag. Op CNN zei hij dat Merkel een van de pijlers is van het politieke concept van de Westerse wereld. "Ze zal zich kandidaat stellen en handelen als een verantwoordelijke leider", zei hij.

Betrouwbare bron

Angela Merkel heeft zich tot nu toe nog niet uitgelaten over de vraag of ze doorgaat. De CDU-top heeft in reactie op de uitlatingen van Röttgen gezegd dat nog steeds geldt wat Merkel eerder heeft gezegd: "ze zal haar beslissing meedelen op het moment dat ze dat doet".

Volgens correspondent Judith van de Hulsbeek is buitenlandwoordvoerder Röttgen doorgaans een betrouwbare bron, maar is er inderdaad nog niets officieel bevestigd. "Ook andere bronnen binnen de CDU laten doorschemeren dat Merkel de kandidaat wordt. Het ligt ook in de lijn der verwachting en er is ook niet veel tijd nog om met andere kandidaten te komen voor de CDU-partijbijeenkomst op 5 december", aldus Van de Hulsbeek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl