NOS Nieuws

Twitter komt met nieuwe functies tegen kwetsende berichten

Twitter biedt zijn gebruikers nieuwe functies om kwetsende berichten te weren. Op het sociale medium kunnen mensen voortaan gesprekken blokkeren. Ook kunnen gebruikers vanaf nu berichten filteren op basis van woorden of zinnen.

Als een bericht een woord, naam of hashtag bevat dat is opgenomen in een filter, dan krijgt de gebruiker geen melding van dat bericht. Wel zijn de gefilterde teksten voorlopig nog terug te vinden in de zoekresultaten op het sociale netwerk.

Op Twitter bedanken veel mensen het bedrijf voor het aanbieden van de nieuwe functies. Het sociale medium kreeg de afgelopen jaren veel kritiek vanwege de vele beledigende berichten op de website.

Het is de bedoeling dat gebruikers nu minder kwetsende commentaren te zien krijgen. Twitter heeft wel gezegd dat het probleem nog niet volledig is opgelost. "Geen enkele functie had dat in een keer kunnen doen", zegt een woordvoerder. "We blijven bezig Twitter te verbeteren."

Daarom maakt het bedrijf het ook makkelijker om klachten door te geven aan de klantenservice. Medewerkers worden opnieuw getraind, zodat ze die beter kunnen afhandelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl