Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic nu al zeker van halve finales World Tour Finals

Novak Djokovic heeft zich bij de ATP World Tour Finals in Londen geplaatst voor de halve finales. Hij won met 7-6 (6), 7-6 (5) van Milos Raonic en is na twee duels zeker van de volgende ronde.

Raonic had de zeven eerdere duels met de Serviër al verloren en won in totaal slechts één van de achttien sets tegen de mondiale nummer twee. De Canadees opende nog sterk. Hij gaf in de eerste set geen breekkans weg, zette Djokovic onder druk, maar een dubbele fout op 6-7 in de tiebreak kostte hem de set.

Milos Raonic

Raonic maakte in de tweede set tweemaal een break achterstand ongedaan, miste op 6-5 een setpunt en boog in de tiebreak alsnog voor de Serviër. "Een of twee punten maakten vandaag het verschil", aldus Djokovic.

Thiem wint duel der debutanten

Raonic strijdt donderdag met Dominic Thiem om het tweede startbewijs voor de halve finales. De Oostenrijker was Gaël Monfils met 6-3, 1-6, 6-4 de baas in een duel der debutanten.

Thiem wint duel der debutanten bij World Tour Finals

Thiem opende sterk. Met name zijn opslag liep goed en een break in de zesde game was genoeg voor de setwinst. Monfils gooide daarna alle schroom van zich af, zag de Oostenrijker steeds meer fouten maken en won met agressief spel simpel de tweede set.

Beslissende set

In set drie was Monfils aanvankelijk ook superieur. Hij kreeg in zijn eerste drie servicegames maar één punt tegen, maar slaagde er niet in een break te plaatsen. Thiem bleef vechten, miste op 3-4 drie breekkansen en sloeg op 4-5 alsnog toe.

Gaël Monfils

Monfils deed zichzelf in de laatste game met twee dubbele fouten de das om. Illustratief genoeg besloot hij het duel met een te wild geslagen backhand langs de lijn.

Groep Ivan Lendl

Speler Punten
1. Novak Djokovic 2-4 (4-1)
2. Milos Raonic 2-2 (2-2)
3. Dominic Thiem 2-2 (3-3)
4. Gaël Monfils 2-0 (1-4)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl