Staffordshire terrier
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Man stuurt hond op demente moeder af, OM eist half jaar cel

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat een man die zijn hond op zijn demente moeder zou hebben afgestuurd een half jaar de gevangenis in. Na een ruzie zou de man "Pak haar!" tegen zijn hond hebben geroepen. De staffordshire terrier zou daarna de 78-jarige vrouw tot bloedens toe in haar armen, benen en borst hebben gebeten.

De verdachte ontkent dit. "Ik heb het niet gezien. Ik zat binnen een dvd te kijken. Pas toen ze riep dat hij wild werd ging ik naar buiten. Toen heb ik de hond gepakt en in de caravan gedaan." De man woonde samen met zijn moeder op een camping in het Brabantse Rijsbergen, meldt Omroep Brabant

Veel gedronken

Volgens het OM is de eis van een half jaar gerechtvaardigd omdat vaststaat dat de man het commando heeft gegeven. "Er zijn meerdere getuigen die verklaren dat uw moeder heeft gezegd dat de hond haar beet en dat u had gezegd "pak haar!", aldus de officier van justitie.

In het medische dossier van de moeder staat dat er veel oude en nieuwe bijtwonden zijn. Het was dus niet de eerste keer dat de hond haar beet. Ook zou de verdachte veel gedronken hebben voor het incident.

De verdachte zegt dat hij maar een à twee biertjes had gedronken en dat de verklaring van zijn moeder niet klopt omdat ze dement is. "Kijk, als iemand dement is: wat de agent zegt, zegt zij gewoon na. Die hond bijt niemand. Ik ken die hond beter dan wie dan ook. Er is nog nooit een klacht over hem geweest."

Ploertendoder
Na het bijtincident vond de politie een ploertendoder bij de man. Het wapen, een soort gummiknuppel, zou niet van hemzelf zijn, maar van een vriend. "Omdat die anders op z'n donder van z'n vrouw zou krijgen."

De 78-jarige vrouw is inmiddels opgenomen vanwege haar dementie. De hond is gecastreerd. De verdachte hoopt dat hij wordt vrijgesproken en dat hij zijn hond weer terugkrijgt.

Advertentie via Ster.nl