Nieuwe status verlamt Murray niet in openingsduel

Murray klopt Cilic in zijn openingspartij op World Tour Finals

Andy Murray heeft zijn eerste partij als nummer één van de wereld overtuigend gewonnen. De Schot was bij de ATP World Tour Finals in Londen, het eindejaarstoernooi voor de beste acht tennissers, voor eigen publiek te sterk voor de Kroaat Marin Cilic: 6-3, 6-2.

In de eerste set speelden beiden onder hun kunnen, getuige de 28 afzwaaiers en 7 winners die ze bijeen sloegen.

De tweede set leverde beter tennis op, maar Cilic kreeg de Schot niet aan het wankelen. Na een break in de vijfde game van de tweede set kwam Murrays twaalfde zege op de Kroaat (in vijftien wedstrijden) niet meer in gevaar.

Tweeënhalve maand geleden had Cilic Murray nog verrast tijdens hun laatste ontmoeting, in de eindstrijd van het masterstoernooi van Cincinnati.

Murray nam vorige week de koppositie op de wereldranglijst over van Novak Djokovic en is de eerste Britse mondiale nummer één sinds de invoering van de ATP-ranglijsten in 1973. In Londen wordt bepaald wie het jaar afsluit als beste speler.

Nishikori bezorgt Wawrinka pijnlijke nederlaag

Kei Nishikori trakteerde in de middagsessie Stan Wawrinka op een pijnlijke nederlaag. Het werd in Londen 6-2, 6-3 voor de Japanner, die slechts 67 minuten nodig had om te klus te klaren.

De teleurstellende Wawrinka, die een uitgebluste indruk maakte, kwam geen moment in de wedstrijd; hij kreeg geen enkele kans op een break en won slechts tien punten op de service van Nishikori.

De 26-jarige Nishikori viel op weinig slordigheden te betrappen tijdens de eerste wedstrijd van zijn derde editie van de World Tour Finals. In 2014 debuteerde hij met een halvefinaleplaats, vorig jaar bleef hij in de poulefase steken.

Voor Wawrinka was het al zijn derde nederlaag op een rij. In Basel verloor hij in de kwartfinales van Mischa Zverev en op het masterstoernooi van Parijs zette de Duitser Jan-Lennard Struff hem de voet dwars.

Stan Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl