NOS NieuwsAangepast

Journalist duikt weg voor kogels tijdens journaaluitzending

Noorse journalist duikt weg voor kogels

Angstige momenten voor een Noorse verslaggever in de Iraakse stad Mosul. Terwijl hij live in de uitzending met de presentator praat, raakt vlak naast hem een kogel de grond.

De journalist, Fredrik Græsvik, zoekt samen met zijn cameraman onmiddellijk dekking achter een auto die even verderop geparkeerd staat. "Er wordt nu zo dicht bij ons geschoten dat we dekking moeten zoeken. Hebben we nog verbinding?", vraagt Græsvik.

Front

De journaalpresentator bevestigt, waarop Græsvik verder gaat met zijn verhaal. Toch wil de presentator weten of het wel veilig is om door te gaan. "Vertel ons wat er gebeurt daar. Het lijkt alsof je in de vuurlinie staat. Hoe dicht bij het front ben je?"

"IS zit hier 3 kilometer vandaan", antwoordt de correspondent. "Dus dit is het front."

Offensief tegen IS

In Mosul proberen Iraakse en Koerdische troepen de stad te heroveren op terreurorganisatie Islamitische Staat. Volgens het Iraakse leger ​vordert de opmars gestaag.

Zeker 35.000 burgers zijn de stad uit gevlucht sinds het begin van het offensief. Volgens de VN hebben de inwoners van de stad zwaar te lijden onder het bewind van IS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl