Sander van Hoorn (l) en Joris van Poppel
NOS NieuwsAangepast

NOS-correspondent Van Hoorn naar België, Van Poppel naar Nederland

NOS-correspondenten Sander van Hoorn en Joris van Poppel gaan komende zomer vanaf een andere locatie hun werk doen. Sander van Hoorn is nu werkzaam als correspondent in het Midden-Oosten en wordt volgend jaar de nieuwe België-correspondent.

Van Hoorn vervangt daar Joris van Poppel, die op zijn beurt binnenlandverslaggever voor NOS Nieuws wordt. Van Hoorn: "Na bijna elf jaar in het Midden-Oosten is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere regio. Zowel op werkgebied als privé. Ik gun mijn kinderen graag het voorrecht om voor een deel ook in Noordwest-Europa op te groeien."

Van Hoorn werd in 2006 correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Na ruim vijf jaar verhuisde hij naar Beiroet in Libanon en sindsdien is hij Midden-Oostencorrespondent. Hij deed verslag van onder meer de Arabische Lente, de opkomst van IS, de oorlogen in Gaza, Syrië en Irak en het vluchtelingenprobleem in de regio.

In Brussel zal Sander van Hoorn samenwerken met de collega’s van NOS Bureau Europa, onder wie EU-correspondent Arjan Noorlander.

Toen ik begon was België een land van pralines en taalstrijd, nu is het een land dat hard geraakt is door aanslagen.

België-correspondent Joris van Poppel

Joris van Poppel werkt nu acht jaar voor de NOS in Brussel. Hij versloeg grote gebeurtenissen zoals de aanslagen in Brussel en Parijs. Daarnaast heeft hij in België reportages gemaakt over onderwerpen als de taalstrijd, het koningshuis en de soms moeizame relatie tussen België en Nederland. "Toen ik begon was België een land van pralines en taalstrijd, nu is het een land dat hard is geraakt door aanslagen", zegt hij.

Vanaf komende zomer is Van Poppel te zien in het NOS Journaal als binnenlandverslaggever. "Ik kijk ernaar uit om als tv-verslaggever samen met collega’s relevante en toevoegende nieuwsreportages te maken."

Wie Sander van Hoorn als correspondent in het Midden-Oosten opvolgt is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl