NOS SportAangepast

Djokovic etaleert voor de ogen van Mourinho veerkacht en klasse

Novak Djokovic is de World Tour Finals in Londen begonnen met een zege op de Oostenrijker Dominic Thiem. De vijfvoudig winnaar uit Servië had het één set uitermate lastig, maar gaf vervolgens blijk van grote veerkracht en klasse: 6-7 (10), 6-0, 6-2.

Djokovic en Raonic beginnen met winst op World Tour Finals

Het eerste bedrijf was boeiend vanaf de eerste slag en eindigde ook uitermate spannend: Thiem kwam in de tiebreak met 6-3 voor, maar verprutste twee van zijn drie setpunten met een dubbele fout.

Schim

Thiem won de tiebreak alsnog, maar was daarna geen schim meer van de speler die het Djokovic zo lastig had gemaakt. De Serviër walste in het vervolg over de jonge Oostenrijker heen, vooral dankzij een hele reeks messcherpe returns.

Aandachtig toeschouwers bij de wedstrijd waren Manchester United-trainer José Mourinho en Barcelona-verdediger Gerard Piqué.

Raonic soepel langs Monfils

Milos Raonic won het andere duel in de groep. De Canadees wees de Fransman Gaël Monfils met 6-3, 6-4 terug.

Raonic kreeg in de eerste servicegame van Monfils door twee dubbele fouten van de Fransman de eerste break in de schoot geworpen. Dat was meteen genoeg voor winst in de eerste set, want op z'n eigen opslag gaf hij geen kansen weg.

Milos Raonic balt zijn vuist na het winnen van de eerste set

In de tweede set kreeg Monfils evenmin een breekkans. Raonic kreeg er vier, en één ervan benutte hij, in de zevende game.

Monfils had drie van de vijf onderlinge duels gewonnen. Dit jaar stonden ze drie keer tegenover elkaar, drie keer in de kwartfinales en drie keer op hardcourt, met twee zeges voor de Canadees.

Stand groep Ivan Lendl

Speler Punten
1. Gaël Monfils 1-2 (2-0)
2. Novak Djokovic 1-2 (2-1)
3. Dominic Thiem 1-0 (1-2)
4. Milos Raonic 1-0 (0-2)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl