De hockeyers van Bloemendaal vieren een doelpunt

Tiende zege op rij voor ijzersterke hockeyers Bloemendaal

De hockeyers van Bloemendaal zijn ook na tien duels nog altijd ongeslagen in de hoofdklasse. Voor eigen publiek denderde de ploeg van coach Michel van den Heuvel met 8-2 over hekkensluiter Qui Vive heen. Oranje Rood deed goede zaken door concurrent Amsterdam met 3-1 te verslaan.

Op jacht naar de tiende zege op rij begon Bloemendaal voortvarend aan de wedstrijd tegen Qui Vive. Na dik een kwartier hockeyen stond er al 3-0 (Jasper Brinkman, Jord Beekmans en Florian Fuchs) op het scorebord. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar de hekkensluiter kwam verrassend terug tot 3-2 (Wouter Haremaker, Mark Weber).

Bloemendaal deed er echter een schepje bovenop en binnen drie minuten had Tim Jenniskens het verschil weer naar twee doelpunten gebracht: 4-2. Daarna maakten Brinkman, Beekmans en Fuchs alle drie hun tweede doelpunt van de dag en Wouter Jolie tekende uiteindelijk voor de einduitslag: 8-2.

De stand in de hoofdklasse hockey (m) na tien speelrondes

In Eindhoven wist Oranje Rood eerder op de dag met 3-1 te winnen van Amsterdam waardoor de Amsterdammers hun derde nederlaag van het seizoen leden. Agustin Mazzilli zette Oranje Rood al na vijf minuten op 1-0 en dat was ook de ruststand.

Meteen na rust maakte Mirco Pruyser de gelijkmaker, maar tien minuten later schoot Niek van der Schoot de 2-1 binnen. Caspar van Dijk besliste het duel uiteindelijk door de 3-1 te maken.

Uitslagen speelronde 10 hoofdklasse hockey (m)