Kelly Jonker maakte twee doelpunten tegen Laren

Hockeysters Amsterdam oppermachtig in topper tegen Laren

De hockeysters van Amsterdam hebben de laatste speelronde voor de winterstop goede zaken gedaan. In eigen huis versloegen zij Laren met duidelijke cijfers: 5-1. Koploper Den Bosch bleef na een 2-0 overwinning op Kampong op de eerste plaats en het duel tussen hekkensluiters Bloemendaal en Pinoké eindigde in een gelijkspel (1-1).

Het begon allemaal uitstekend voor Laren dat al in de eerste minuut van de wedstrijd op 1-0 kwam dankzij een doelpunt van Lisanne de Lange. Kelly Jonker zorgde een kwartier later voor de gelijkmaker. Tien minuten later stonden ook de 2-1 (weer Jonker) en de 3-1 (Sterre Deetman) op het scorebord.

In de tweede helft ging Amsterdam rustig verder met doelpunten maken en waren het Charlotte Vega (4-1) en opnieuw Deetman (5-1) die uiteindelijk de eindstand bepaalden.

De stand in de hoofdklasse hockey (v) na elf speelrondes

Den Bosch sloot de eerste helft van het seizoen af met een eenvoudige overwinning op Kampong. Het duel was in de eerste helft al beslist na de vroege 1-0 van Marlies Verbruggen en de 2-0 van Maartje Krekelaar vier minuten voor rust.

"Het had nog meer dan 2-0 kunnen worden", vertelde Den Bosch-coach Raoul Ehren na afloop aan hockey.nl. "Een corner belandde op de paal en eentje werd van de lijn gehaald."

We gaan na vandaag met een lekker gevoel de winterstop in.

Den Bosch-coach Raoul Ehren

De koploper kan met een tevreden gevoel terugkijken op 2016. "Het ging de laatste weken niet makkelijk", aldus Ehren. "Toch gaan we na vandaag met een lekker gevoel de winterstop in."

Gelijkspel voor hekkensluiters

Bloemendaal sloot de eerste helft van de competitie af als hekkensluiter, maar de ploeg pakte nog wel een punt tegen concurrent Pinoké: 1-1. De club uit Amstelveen kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Marjolein Ceulen.

Myrthe van Kesteren maakte in de tweede helft de gelijkmaker. Het verschil tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van Pinoké.

Uitslagen speelronde 11 hoofdklasse hockey (v)