Sanne Wevers
NOS SportAangepast

Het nieuwe leven bevalt BN'er Wevers wel: gewoon Sanne gebleven

Het leven van Sanne Wevers zal nooit meer hetzelfde zijn als voor 15 augustus 2016. Op die dag werd de 25-jarige turnster op slag een BN'er. En aan die status is ze inmiddels gewend.

"Fenomenale Sanne Wevers pakt historisch goud op balk", kopte NOS.nl drie maanden geleden. Ze won als eerste vrouw een olympische turnmedaille voor Nederland en haar indrukwekkende oefening ging de hele wereld over.

De afgelopen maanden wilde menigeen iets hebben van de turnster en ook op het Turngala in Leek bleek hoe populair Wevers is geworden. Een handtekening, een selfie of een praatje; het was vechten om de aandacht van Wevers.

Ook op straat kreeg Wevers met regelmaat verzoeken. "Op het terras, in de bioscoop, dat was wel apart", aldus Wevers. "Het lag eraan of ik mijn sportkleding aan had en mijn haar strak naar achter of dat ik normale kleding droeg en losse haren had."

Geen 'Ik hou van Holland'

Toch is Wevers naar eigen zeggen niet het type om continu in de schijnwerpers te staan. "Ik blijf wel graag bij mezelf en kies ervoor niet alles toe te zeggen. Sommige dingen vind ik echt niet bij me passen, zoals Ik hou van Holland. Ik wil wel graag de link met sport blijven houden."

"Ik ben blij dat mijn omgeving beseft dat ik gewoon Sanne ben gebleven..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl