Gary Hekman wint in Heerenveen
NOS SportAangepast

Hekman heeft eerste marathonzege binnen

Gary Hekman heeft in Heerenveen zijn eerste marathonzege van het seizoen geboekt. De schaatser van AB Vakwerk toonde zich in de sprint van een groep van zeven man de snelste in het vernieuwde Thialf. Hij bezorgde daarmee ook zijn ploeg de eerste overwinning van het seizoen, die inmiddels vier marathons ver is.

Hekman moest in de spurt afrekenen met zijn rivalen Arjan Stroetinga en Evert Hoolwerf, de troeven van Royal A-ware. En daarin slaagde hij nipt. "Een heerlijke wedstrijd", glunderde de winnaar dan ook na afloop. Stroetinga, die luttele centimeters tekortkwam, handhaafde zich wel aan kop van het klassement om de KPN Cup.

Hekman troeft rivalen af in Heerenveen

Schouten wint en treurt

Ook Irene Schouten ging voor het eerst dit schaatsjaar als eerste over de meet. De Noord-Hollandse klopte bij de vrouwen voor Bianca Roosenboom en Iris van der Stelt in de sprint. Klassementsleider Francesca Lollobrigida, die de eerste drie marathons had gewonnen, ontbrak in Heerenveen.

Veel plezier beleefde Schouten niet aan haar triomf. "Afgelopen week heeft mijn moeder een hersenbloeding gehad", vertelde ze met tranen in haar ogen. "Ze ligt in het ziekenhuis en is nog steeds niet bij kennis. Dat is het enige waarmee ik nu bezig ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl