NOS WielrennenAangepast

Dumoulin weet zélf welke grote ronde hij rijdt en is trots op 'klein landje'

Dumoulin weet welke grote ronde hij rijdt

Kersverse wielrenner van het jaar Tom Dumoulin werd vrijdagavond in het zonnetje gezet. Vanwege zijn succesvolle seizoen, waarin hij zich vooral liet gelden met etappezeges. Zijn volgende doel lijkt het winnen van een grote ronde, want na het ontvangen van zijn prijs verklapte Dumoulin dat hij weet op welk klassement hij in 2017 zijn pijlen richt.

Welke grote ronde dat zal worden, dat wilde Dumoulin nog niet prijsgeven. "Ik heb daar zélf wel een idee over, maar ik heb het nog niet besproken in de ploeg...", zei de 26-jarige Limburger na de uitreiking.

Tom Dumoulin maakt zijn fiets klaar voor weer een etappe in de Vuelta van 2015

"Ik ben in de Vuelta dicht bij de overwinning geweest, maar het zal moeilijk worden om op het podium te eindigen. Maar ik ga er alles aan doen om op het podium te komen. Ik ga me alleen op camera niet aan een klassering wagen."

Een brede glimlach volgde, maar Dumoulin houdt de kaarten dus nog tegen de borst.

Tom Dumoulin op het podium tijdens de Girostart in Nederland dit jaar

Dumoulin kreeg bij de verkiezing de voorkeur boven Wout Poels, de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. En hij troefde Steven Kruijswijk, die tot zijn val dicht bij het winnen van de Giro was, af. Het zegt volgens Dumoulin genoeg over de prestaties van Nederland.

"Het geeft aan hoe goed we gereden hebben. Het was echt een heel goed jaar. We zijn maar een heel klein landje", aldus Dumoulin.

"Daar wordt soms te weinig bij stilgestaan. Er mag best eens wat minder kritisch naar ons gekeken worden. We reden de Spelen en de wegrit viel tegen. Plotseling was het land was te klein..."

Dumoulin uitgeroepen tot wielrenner van het jaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl