Daniel Sturridge zette de Engelsen met de eerste kopgoal van de avond op 1-0

Engelse luchtmacht klopt Schotten

In groep F heeft Engeland goede zaken gedaan met een 3-0 zege op buurman Schotland. De Schotten zagen hun kansen op een WK-ticket daardoor drastisch slinken.

In 1872 waren het Engeland en Schotland die de eerste interland ooit afwerkten. Toen werd het 0-0. De 113de editie van de oude derby begon saai, totdat Daniel Sturridge in de 24ste minuut raak kopte.

Vijf minuten na rust knikte Adam Lallana de bal achter de Schotse keeper Craig Gordon: 2-0. Gary Cahill maakte, ook al koppend, een einde aan de spanning.

Slovenen en Slowaken winnen

De Engelsen gaan door de zege met tien punten uit vier duels aan de leiding in de groep. Slovenië volgt op twee punten achterstand. De Slovenen wonnen moeizaam met 1-0 op Malta door een goal van Benjamin Verbic.

Slowakije had thuis geen enkele moeite met Litouwen: 4-0. De Slowaken wipten in de stand daardoor over de Litouwers heen.