Robert Vaughn (rechts) speelde met David McCallum een geheim agent in The Man from U.N.C.L.E.
NOS Nieuws

Acteur Robert Vaughn (The Man from U.N.C.L.E.) overleden

De Amerikaanse acteur Robert Vaughn is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij speelde de afgelopen decennia in meer dan tweehonderd films en televisieseries. Zijn bekendste rol was die van geheim agent Napoleon Solo in de spionageserie The Man from U.N.C.L.E.

Vaughn maakte in 1955 zijn acteerdebuut op tv en brak enkele jaren later door met een rol in de film The Young Philadelphians, die hem een Oscarnominatie opleverde.

Charles Bronson

In 1960 was Vaughn samen met onder anderen Yul Brynner, Steve McQueen en Charles Bronson een van de revolverhelden in The Magnificent Seven, maar in tegenstelling tot zijn collega's in die film werd hij geen superster in Hollywood.

Wel kreeg Vaughn de hoofdrol in The Man from U.N.C.L.E., een serie die als het televisie-antwoord op de James Bond-films werd gezien. Als Napoleon Solo bond hij samen met Illya Kuryakin (gespeeld door de Schot David McCallum) de strijd aan met het kwaad. De serie liep tussen 1964 en 1968 en was een groot succes.

The A-Team

Vaughn bleef sindsdien vooral bekend door zijn rollen in tv-series. Zo maakte hij zijn opwachting in het laatste seizoen van The A-Team en speelde hij tussen 2004 en 2012 een oplichter in de Britse tv-serie Hustle. Een van zijn bekendste filmrollen was die van slechterik Ross Webster in Superman III (1983).

Vaughn was getrouwd met de actrice Linda Staab en had met haar twee kinderen. Hij overleed na een kort ziekbed aan leukemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl