Shanne Braspennincx
NOS SportAangepast

Goud voor Wild, zilver voor Braspennincx/Lamberink in Apeldoorn

Kirsten Wild heeft op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Apeldoorn het omnium gewonnen. De Zwolse, vorige maand nog tweede bij de EK op de vierkamp, begon met een marge van tien punten ten opzichte van de Britse Emily Kay aan het slotonderdeel, de puntenkoers. Wild zag daarin haar leidende positie niet meer in gevaar komen.

Wild kwam uit op 122 punten, Kay haalde er 107, de Italiaanse Rachele Barbieri werd derde met 106 punten. Wild had het omnium geopend met de tweede plaats op het onderdeel scratch, won daarna de temporace en werd derde op de afvalkoers.

Zilveren medaille

Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink zijn er in Apeldoorn niet in geslaagd goud te winnen. In de finale waren de Spaansen Tania Calvo en Helena Casas sneller: 33,442 om 34,025.

Ten opzichte van de Spelen verving het duo Elis Ligtlee en Laurine van Riessen. Ze klopten eerder op de dag VS en plaatsten zich als één van de snelste winnende teams (33,807) voor de finale.

Het Chinese koppel Han Jun en Liu Lili was een duizendste langzamer dan het Oranjeduo en liep dus de finale mis. Zij versloegen later wel Rusland in de strijd om brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl