Bas van de Goor tijdens een persconferentie van het WK beachvolleybal in 2015
NOS SportAangepast

Oud-volleyballer Van de Goor ernstig ziek

Oud-volleyballer Bas van de Goor is ernstig ziek. De winnaar van olympisch goud op de Olympische Spelen van 1996 lijdt aan lymfeklierkanker, zo maakte hij op de website van zijn Bas van de Goor Foundation bekend.

De 45-jarige Van de Goor weet nog niet welk type lymfeklierkanker hij heeft. "De afgelopen tijd heb ik allerhande onderzoeken ondergaan. Zo gauw het type lymfeklierkanker definitief duidelijk is, wordt er een behandelplan opgesteld, waarmee dan snel zal worden begonnen", schrijft Van de Goor.

Hij zal zich de komende tijd volledig richten op de behandeling en de genezing van zijn ziekte en zet de werkzaamheden voor zijn stichting daarom op een laag pitje. Met de Bas van de Goor Foundation wil hij mensen met diabetes prettiger laten leven door middel van sport.

Van de Goor volleybalde van 1989 tot 1997 voor Dynamo en daarna acht jaar voor de Italiaanse clubs Treviso en Modena. Hij won met die clubs veel prijzen, onder meer drie keer de Champions League. De olympische titel van Atlanta was het onbetwiste hoogtepunt van zijn carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl