NOS SchaatsenAangepast

Kramer: ik kom om te winnen, hoe maakt niet uit

Kramer: ik kom om te winnen, hoe maakt niet uit

De overwinning van Sven Kramer bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen was een zakelijke overwinning te noemen. De 5.000 werd gewonnen, maar daar hoefde Kramer niet heel erg zijn best voor te doen.

"Natuurlijk doet zo'n rit wel pijn. Maar zakelijk? Ja, zo kun je het wel zeggen. Ik ben hier laat naartoe gegaan, dat was een bewuste keuze. Het was vandaag geen fantastische rit, maar goed is goed", legt Kramer uit. "Ik kom hier om de wereldbeker te winnen. Hoe ik dat doe, maakt mij niet uit. Winnen is het belangrijkste."

De laatste dagen heeft Kramer de nadelen van de Chinese miljoenenstad Harbin mogen ondervinden. Donderdag zat hij al vast in het verkeer en ook op de wedstrijddag koos hij niet voor de goede bus. Lachend: "Ik zit in een slechte waaier op dit moment, maar dat mag de pret niet drukken. Het heeft geen effect op mijn rit gehad. Het is uiteindelijk goedgekomen."

Opvallend is dat Kramer in Harbin, waar het zeven uur later is, het Nederlandse ritme vast probeert te houden. Maar dat gaat hij de komende weken niet volhouden, erkent hij. "Voor dit weekend werkt dat nog. Dat ga ik in Nagano (Japan, red.) niet volhouden natuurlijk. Ik probeer door dit ritme iets frisser hier te zijn. In Nagano verschuift alles weer een beetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl