Max Verstappen (rechtsboven) is met alle hoofdrolspelers van de GP van Mexico aanwezig bij de persconferentie voorafgaand aan de GP Van Brazilië.
NOS SportAangepast

Verstappen: grof taalgebruik niet uitzenden

Als het aan Max Verstappen ligt, wordt gevloek over de boordradio tijdens de Formule 1-races niet meer uitgezonden. De Nederlandse coureur refereerde donderdag tijdens de persconferentie voor de Grote Prijs van Brazilië aan de incidenten van twee weken geleden tijdens de GP van Mexico.

Daarin vloekte Sebastian Vettel (Ferrari) wedstrijdleider Charlie Whiting van de FIA helemaal de huid vol, omdat die geen maatregelen nam na een in zijn ogen ongeoorloofde actie van Verstappen. De woede-uitbarsting was live te volgen.

Voetbalwereld

Verstappen speelde een hoofdrol in Mexico, finishte aanvankelijk als derde, kreeg een tijdstraf en zakte daardoor naar positie vijf maar eindigde uiteindelijk als vierde omdat Vettel ook nog een tijdstraf kreeg voor een verdedigende actie en daardoor zijn derde plaats moest inleveren. De scheldkanonnade van de Duitser richting Whiting werd echter niet bestraft.

"In de voetbalwereld heb je ook dit soort aanvaringen. Als je dit soort dingen niet wilt, moet je het niet uitzenden", meende Verstappen.

Zeer getalenteerd

De Nederlander lag de laatste tijd bij zijn collega's onder een vergrootglas. Niet iedereen is gecharmeerd van zijn manier van racen. "Max is een zeer getalenteerde jongen die nog moet leren. Hij zal zich echter blijven ontwikkelen en wordt in de toekomst een factor om rekening mee te houden", sprak Hamilton complimenteuze woorden.

De hoofdrolspelers van de slotfase in Mexico zaten donderdag allemaal bijeen tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GP van Brazilië. Verstappen, teamgenoot Daniel Ricciardo, Vettel en Whiting kregen diverse vragen over de spetterende slotfase, waarin Verstappen zijn derde plaats met hand en tand verdedigde en daarbij de grenzen opzocht.

De spannende WK-strijd tussen het Mercedes-duo Nico Rosberg en Lewis Hamilton en het naderde afscheid van de Braziliaanse coureur Felipe Massa verdwenen donderdag enigszins naar de achtergrond.

Onterecht

Vettel was nog steeds van mening dat zijn tijdstraf voor zijn verdedigende actie op de aanstormende Ricciardo onterecht was. "Ik heb een beweging gemaakt en daarna was er voldoende ruimte voor Ricciardo", vond de Duitser. De Ferrari-vedette excuseerde zich opnieuw voor zijn gevloek richting Whiting. "Het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik bedoelde het niet zo."

Voor Whiting was de zaak afgesloten. "Er wordt vaker gevloekt. Jammer genoeg dit keer naar mij. Vettel heeft direct na de race zijn excuses aangeboden. Dat was voor mij voldoende", antwoordde Whiting. "Het is gemakkelijk om te zeggen dat de besluiten van de stewards inconsequent zijn, maar geen enkel incident is hetzelfde. Dat vereist dus nadere bestudering en uitleg."

Dat pas uren na de race de uitslag werd vastgesteld, vond Ricciardo slecht. "Zeker voor de buitenwacht duurde het te lang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl