NOS VoetbalAangepast

Rooney krijgt aanvoerdersband terug

Rooney terug in basis Engeland en aanvoerder

Bij Manchester United is hij niet zeker van een basisplaats en in het laatste kwalificatieduel met Slovenië (0-0) viel hij pas diep in de tweede helft in. Toch heeft Wayne Rooney voor het duel met Schotland van interim-bondscoach Gareth Southgate de aanvoerdersband toegewezen gekregen.

"Ja, hij is mijn aanvoerder", vertelde Southgate. "Rooney is scherper dan een aantal weken geleden. Ik heb nooit getwijfeld hem te selecteren. Ik denk dat hij een speler is die tijd nodig heeft om in zijn ritme te komen."

Volgens Southgate komt de ervaring van de 31-jarige Rooney (118 interlands) goed van pas nu Engeland met een jonge ploeg de komende wedstrijden tegemoet treedt. De voorhoede van Engeland heeft, zonder Rooney mee te rekenen, een gemiddelde leeftijd van 23,8 jaar.

Ook qua interlands loopt de voorhoede ver achter, Waar de andere vijf gemiddeld 21 interlands hebben gespeeld, staat Rooney op 118 caps.

Southgate of iemand anders?

Southgate krijgt met de wedstrijd van vrijdag tegen Schotland en de oefeninterland vier dagen later tegen Spanje de kans te laten zien dat hij de ideale kandidaat is om de weggestuurde Sam Allardyce definitief op te volgen. "Wat er met mij gebeurt, is niet belangrijk. We moeten dit duel gewoon winnen. Daar focus ik me op."

Gareth Southgate geeft Wayne Rooney de aanvoerdersband

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl