Met een elektrische auto wordt gemiddeld meer gereden dan met een benzineauto.
NOS Nieuws

Stekkerauto's rijden zo'n 17.000 kilometer per jaar

Gemiddeld reed een eigenaar van een elektrische auto met een stekker in 2015 zo'n 17.000 kilometer per jaar. Dat is meer dan met een benzineauto. Daar werd gemiddeld bijna 11.000 kilometer mee afgelegd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Van alle stekkerauto's is 85 procent een zakelijke leaseauto. Die rijden doorgaans meer kilometers dan particulieren. Met auto's op aardgas worden gemiddeld de meeste kilometers afgelegd. Daarna volgen diesel, elektrisch, autogas (lpg) en benzine.

Tesla rijdt het verst

Met stekkerauto's worden zowel volledig elektrische auto's als plug-in hybride auto's bedoeld. Met een hybride kun je volledig op elektriciteit rijden, maar ook op fossiele brandstoffen. Daardoor is de milieuwinst van deze auto's ook beperkt; veel zakelijke rijders rijden in de hybride vaak op fossiele brandstof.

Onder de elektrische auto's is de Tesla het populairst. Daar reden er begin dit jaar 4400 van rond in Nederland. Met 94 kilometer per dag legt een Tesla gemiddeld ook de meeste kilometers af. Daarna volgen de Volvo V60 en Mitsubishi Outlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl