De vernielde ster van Trump op Hollywood Boulevard
NOS Nieuws

Trumpvaria: bestsellers, opgepoetste ster en hoopvol Slovenië

De verrassende overwinning van Donald Trump in de race om het Witte Huis brengt vreugde, verdriet en allerhande neveneffecten. Zo is er plots een overweldigende vraag naar Trumps boeken, waardoor 'The Art of the Deal' - in de jaren 80 al een verkoopsucces - op de bestsellerlijst van Amazon omhoog is geschoten.

Ook 'Great Again', het boek dat tijdens zijn verkiezingscampagne verscheen, steeg vandaag liefst 5168 plaatsen op Amazons ranglijst.

Ster

In Hollywood is de lokale kamer van koophandel druk doende om de vernielde ster van Donald Trump op de Walk of Fame weer te fatsoeneren. Een man zette eind oktober zijn pikhouweel in de tegel op Hollywood Boulevard, naar eigen zeggen om de ster met Trumps naam eruit te lichten en vervolgens te verkopen.

Volgens de woordvoerder van de Chamber of Commerce moet het vernis op de gerepareerde ster drogen en daarna worden opgepoetst. Er is Hollywood veel aan gelegen de tegel met de ster snel weer te onthullen, nu Trump in het Witte Huis is gekozen.

Sloveense verwachtingen

Intussen verheugen ze zich in Slovenië al op een toestroom van toeristen, die allemaal met eigen ogen willen zien waar de nieuwe First Lady, Melania Trump vandaan komt. "Dit zet Sevnica (de geboorteplaats van Melania) op de wereldkaart", zei burgemeester Srecko Ocvirk daags na de verkiezingsdag in de VS.

Ocvirk verwacht komende zomer een groot aantal nieuwsgierige buitenlandse vakantiegangers, die ter plekke kunnen genieten van de vele vis- en fietsmogelijkheden van de regio.

Ongewenste song

Trumps greep naar de macht veroorzaakte korzeligheid bij Mick Jagger, de Britse leadzanger van de Rolling Stones en drie jaar diens senior. Na de overwinningstoespraak van Trump in een hotel in New York mengde de nieuwe president zich onder het publiek, onder begeleiding van You can´t always get what you want, een oude megahit van de Stones.

Jagger heeft Trump herhaaldelijk verzocht geen muziek van de Rolling Stones in zijn campagne te gebruiken. Murw twitterde hij vanmorgen: ´Misschien vragen ze mij wel om bij de inauguratie You can't always get what you want te komen zingen. Ha!'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl