Taxironselaars op Schiphol
NOS Nieuws

Marechaussee houdt taxichauffeur aan voor poging doodslag

De Marechaussee heeft op Schiphol een taxichauffeur aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man van 31 jaar uit Zwanenburg was afgelopen maandag ingereden op een parkeercontroleur van de gemeente Haarlemmermeer.

De controleur wilde een bekeuring geven omdat de chauffeur verkeerd stond geparkeerd bij luchthaven Schiphol. Op het moment dat de parkeercontroleur werd afgeleid door iemand die de weg vroeg, reed de taxichauffeur weg.

Even later zag de handhaver de taxi weer rijden en besloot een stopteken te geven. In plaats van te stoppen gaf de taxichauffeur extra gas waardoor de controleur opzij moest springen om niet geraakt te worden.

Taxironselaars

De Marechaussee hield vorige week al een grote actie op Schiphol om taxironselaars aan te pakken. Daarbij werd gekeken of de mensen die taxi's aanbieden wel de juiste papieren hebben. De gemeente Haarlemmermeer, de marechaussee en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) willen hinderlijk gedrag aanpakken met dit soort controleacties.

Reizigers op Schiphol worden regelmatig lastiggevallen door taxichauffeurs en -ronselaars die niet op officiële standplaatsen mogen staan. Zij ronselen mensen voor Schiphol Plaza en nemen ze vervolgens mee naar een taxi in een van de parkeergarages.

Of de taxichauffeur die nu is aangehouden bij de groep overlastgevers hoort, is niet bekendgemaakt. De chauffeur zit nog vast en wordt morgen voorgeleid. De Marechaussee onderzoekt de zaak verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl