Clinton-medewerker Podesta
NOS NieuwsAangepast

Clinton spreekt aanhang niet toe

Hillary Clinton heeft campagnemanager John Podesta gevraagd om haar aanhangers toe te spreken in een congrescentrum in Manhattan.

"Meerdere staten zijn nog too close to call. Daarom hebben we vanavond niets meer te zeggen", zei Podesta om 02.00 uur plaatselijke tijd. "Ga allemaal naar huis, ga slapen. Morgen hebben we meer nieuws."

"Het was een lange campagne, we kunnen nog wel wat langer wachten, toch?", hield Podesta de juichende menigte voor. "Elke stem moet geteld worden."

Campagneleider Clinton: ga naar huis; uitslag 'too close to call'

Even na 07.30 uur werd bekend dat de 20 kiesmannen van Pennsylvania naar Trump gaan. Omdat het erop lijkt dat hij ook de 11 kiesmannen van Arizona binnen zal halen, komt hij daarmee op zeker 277, meer dan de benodigde 270.

Volgens Amerikaanse verslaggevers maakte Donald Trump zich al klaar om zijn aanhangers toe te spreken en de overwinning op te eisen. Politicus Paul Ryan had hem al gebeld om hem te feliciteren met de winst. Of Trumps speech doorgaat is nog niet bekend.

In zes van de vijftig staten is nog geen uitslag bekend. In de voorlopige uitslagen gaat Trump aan kop: zo staat hij voor in swing state Michigan en lijkt zelfs Wisconsin voor hem te hebben gekozen. Clinton was zo zeker van die staat dat ze er niet eens campagne voerde.

In New Hampshire en Minnesota gaat Clinton aan kop. Zij moet echter ook een staat waar Trump aan de leiding gaat binnenhalen wil ze nog winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl