Lars van der Haar in volle inspanning tijdens het WK in Zolder
NOS WielrennenAangepast

Van der Haar komt de rest van 2016 niet meer in actie

Lars van der Haar komt de rest van 2016 niet meer in actie. Dinsdagochtend is bij een MRI-scan een grote scheur in zijn bovenbeenspier aan het licht gekomen. "De dokter schetst een beeld van acht tot twaalf weken geen competitie", zegt hij.

Afgelopen zondag moest Van der Haar bij de cross in Ruddervoorde afstappen. "Ik had de hele wedstrijd al last van een verkramping in mijn bovenbeen, maar die pijn was te verbijten. Bij een fietswissel heb ik een klap op mijn been gehad en toen voelde ik een grote steek in mijn bovenbeenspier."

Horten en stoten

De winter van 2016/2017 is daarmee niet de winter waar Van der Haar op had gehoopt. De renner van Giant-Alpecin begon het cross-seizoen al met een achterstand door een hamstringblessure. Die malheur leek Van der Haar eindelijk weer te boven, tot afgelopen zondag dus.

Van der Haar focust zich nu op de eerste twee maanden van 2017, als hij ook bij zijn nieuwe ploeg Telenet-Fidea begint. "Ik heb zo hard gewerkt om weer op niveau te komen. Nu kan ik nog hopen op januari en februari, maar that's it. Het is niet leuk voor een ploeg als ze een renner krijgen die niet fit is."

De WK veldrijden worden op 28 en 29 januari in Luxemburg verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl