NOS VoetbalAangepast

Loting EK vrouwen: Nederland bij Noorwegen, België en Denemarken

De Nederlandse voetbalvrouwen nemen het bij het EK volgend jaar in eigen land op tegen België, Denemarken en Noorwegen. Dit wees de loting in het Luxor Theater in Rotterdam dinsdag uit.

  • ANP
    De loting van de EK vrouwen was in het Luxor Theater in Rotterdam
  • ANP
    UEFA-president Aleksander Ceferin en Michael van Praag tijdens de loting van EURO 2017

De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan opent op 16 juli in Utrecht tegen Noorwegen, de verliezend finalist van vier jaar geleden en tweevoudig Europees kampioen.

Denemarken haalde in 2013 de halve finales op het EK, voor België betekent dit EK het debuut op een Europese eindronde. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de kwartfinales.

De loting werd verricht door de Nederlandse ex-international Manon Melis, die vandaag haar afscheid aankondigde, en Nadine Kessler, die met Duitsland vier jaar geleden kampioen werd. Als gastland was Nederland al zeker van een plaats in groep A.

Groepswedstrijden Nederland

Datum en plaatsTegenstander
16 juli (Galgenwaard, Utrecht)Noorwegen
20 juli (Het Kasteel, Rotterdam)Denemarken
24 juli (Koning Willem II-stadion, Tilburg)België

Het EK staat van 16 juli tot en met 6 augustus op het programma. Naast Utrecht zijn Breda (Rat Verlegh), Deventer (Adelaarshorst), Doetinchem (Vijverberg), Enschede (FC Twente), Rotterdam (Kasteel) en Tilburg (Koning Willem II) de speelsteden. De finale is in Enschede.

Duitsland is met acht eindzeges recordkampioen en pakte de afgelopen zes edities de titel. De Duitse vrouwen nemen het in groep B op tegen Zweden, Italië en Rusland.

  • NOS
    De groepsindeling voor de EK vrouwen 2017

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl