NOS NieuwsAangepast

Verdachte opgepakt voor beschieting coffeeshop Amsterdam

In Amsterdam is een verdachte gearresteerd in verband met de beschieting van een coffeeshop in de Stadionbuurt begin september. In het huis van de 23-jarige man vond de politie geld en drugs. Hij is de eerste verdachte die is opgepakt vanwege de schietpartijen bij coffeeshops.

De shop aan de Achillesstraat werd op 7 september voor de tweede keer dit jaar beschoten. Vorige week werden er beelden vrijgegeven van de schietpartij. Daarop is te zien dat een man komt aanlopen, een pistool trekt en kogels afvuurt.

Er raakte niemand gewond, omdat er na sluitingstijd niemand in de zaak was. De coffeeshop was nog geen maand open. Daarvoor was de zaak enkele maanden gesloten geweest vanwege een eerdere schietpartij, in mei van dit jaar.

Gevaar

De afgelopen maanden zijn in Amsterdam een aantal coffeeshops beschoten en sommige waren vaker het doelwit. Omdat de schietpartijen volgens burgemeester Van der Laan een gevaar vormen voor de omgeving, werden de coffeeshops direct gesloten.

In reactie op de recente beschietingen heeft de helft van de coffeeshops in Amsterdam sinds vorige week beveiliging ingehuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl